Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Příběhy klientů

Štěpánka

06/2018

Ráda bych Vás podpořila ve vaší cestě za vysněným mateřstvím. Můj příběh je dlouhý,ale budu se snažit vystihnout jen to nejdůležitější.

S partnerem jsme se rozhodli mít miminko, ale bohužel štěstí nám nepřálo. V roce 2008 jsme  začali zkoušet oplodnění v Sanusu HK. Bohužel nikdy se nezadařilo a ani přístup na této klinice mi nevyhovoval. Začali jsme tedy hledat a zkoušet po republice. Některá z vás jistě toto cestování a vybírání „té nej…kliniky“ určitě zažila také. Je to náročné pro nás na psychiku a samozřejmě i na finance. V roce 2010 jsme na doporučení navštívili tuto kliniku „Arleta“ a objednali se zde na konzultaci. Ano ženy, čtete dobře již v roce 2010. Věřte, že trpělivost růže přináší.

Ještě dnes si velice dobře vzpomínám mé první dojmy na první návštěvě. Na recepci nás přivítala usměvavá sestřička se slovy: „Už vás očekáváme ,posaďte se na chvilku“. Chvilku jsme seděli, prohlíželi si čekárnu a byli trochu nervózní. Uvnitř našich dušiček jsme ale věřili, že zde nám to vyjde. Po chvilce čekání, vyšel vyšší pán v bílém plášti, už na první pohled velice sympatický..milý :-) a já si v tu chvilku v duchu říkala,: „tak tenhle doktor by nás mohl mít na starosti“

Za moment bylo voláno mé jméno a my vcházeli do sesterny, kde nám usměvavá sestřička řekla at jdeme dál k lékaři. K mému příjemnému překvapení již vstával a  podával nám ruku  právě ten sympatický lékař, kterého jsem na té chodbě uviděla.:-)pan doktor Jiří Doležal.

Po dlouhé konzultaci s lékařem začali kolečka našich pokusů. Pan doktor opravdu dělal a zkoušel s námi co se dalo. První pokus, negativní,druhý pokus negativní, třetí negativní…a tak to šlo stále dokola a já slýchávala jen výsledky testů -negativní a moje psychika byla opravdu hodně špatná. Při každých dalších pokusech ačkoli jsem se snažila nemyslet negativně, tak to nešlo. Pokusů bylo mnoho. Přes velká úsilí pana doktora, vstřícného personálu se nám prostě nevedlo. Trvalo to několik dlouhých let a my se nevzdávali. Bohužel, ale i mě léta přibývala a tak i šance začínaly klesat a to na psychice žádné z nás nepřidá. Ale já ve svých snech a představách viděla své miminko.

V roce 2016 jsem si v duchu řekla, že dám poslední pokus. Mimo to jsem se začala i věnovat dalším aktivitám, abych zaměstnala svůj mozek i něčím jiným než miminkem.

Musím říct, že toto zafungovalo. V roce 2016 jsem otěhotněla. Nepředstavitelná radost z těhotenského testu. Trochu mě zarazil pan doktor, který se až tak neradoval. Což jsem nějak v tu chvilku nepochopila. Ale on sám věděl, že se může stát mnoho věcí. Ve 3 měsíci, ale sám již gratuloval a měl ten svůj úsměv na tváři, který mě i uklidnil. I když pár krutých chvilek ještě nastalo, vše dopadlo velice dobře. Nakonec slzy štěstí přišly a já porodila v roce 2017 krásného, zdravého syna.

A tak touto cestou vám všem ženám, dívkám co čtete tyto řádky přeji pevné nervy, vnitřní klid, pozitivní mysl a hlavně věřit ve své dušičce, že vy to miminko budete mít.

Také bych touto cestou chtěla poděkovat celému týmu doktora Jiřího Doležala za velice vstřícné jednání, řekla bych že rodinné přijetí a  podporu po celá léta zkoušek. Za to jim velké dík!

Děkujeme mnohokrát a přejeme mnoho dalších šťastných rodinek

Štěpánka a Radim a Radimek

49 let
Zpět na seznam