Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Aktuality

Význam vitaminu D

20.01.2021

V ARLETĚ se zajímáme o hladinu vitamínu D dlouhodobě, a nejen nyní při pandemii Covid-19. Již 3 roky zjišťujeme a případně doplňujeme tento důležitý vitamín v reprodukci jak ženám, tak mužům. Domníváme se, že jsme pomohli mnohým z našich pacientů vyhnout se nákaze Covid-19, případně přispěli alespoň k mírnějšímu průběhu nemoci, jak ukazují mnohé vědecké články.  

Hladiny vitaminu D u asymptomatických a kriticky nemocných pacientů s COVID-19 | Vitamín D (vitamin-d-info.cz)

Lékaři a vědci apelují na vlády, aby podpořili užívání vitaminu D za účelem zmírnění následků COVID-19 | Vitamín D (vitamin-d-info.cz)

O významu optimální hladiny vitamínu D pro lidskou reprodukci se ví již dlouho, a to jak na straně ženy, tak i muže. Přirozeným zdrojem vitamínu D jsou mořské ryby a podmínkou správného metabolismu vitamínu v lidském těle je sluneční záření.  

Muži s nedostatkem vitaminu D mají nižší šanci zplodit potomka | Vitamín D (vitamin-d-info.cz)

Ženy s dostatečnou hladinou vitamínu D mají až o 1/3 vyšší šanci porodit dítě po intervenci v centru asistované reprodukce. | Vitamín D (vitamin-d-info.cz)

V naší studii jsme hodnotili v období od 1/2017 do 10/2020 hladinu vitamínu D u našich klientů.  Důvodem byly odborné články pojednávající o zvýšení úspěšnosti léčby metodami IVF při normálních hladinách vitamínu D. S překvapením jsme zjistili již krátce po zahájení studie, že z celkového počtu 528 žen mělo téměř 93 % žen sníženou hodnotu vitamínu D, z toho každá šestá žena kriticky nízkou hodnotu. Všechny tyto klientky byly okamžitě léčeny všemi dostupnými formami tohoto vitamínu jak ve formě kapek, tak tablet. Konkrétně jsme vitamín podávali ve formě produktu Detritin 2000 I.U.

Hladinu vitamínu D proto budeme u našich klientů nadále sledovat a doplňovat nejen z důvodu nižšího rizika nákazy infekcí Covid-19, ale také lepších výsledků metodami IVF u takto suplementovaných žen. Naše výsledky z posledních 3 let nás o tom přesvědčily.  

Zpět na výpis

Kontaktujte nás (Telefon +420 494 323 420)

Objednávkový formulář slouží pro kliniku reprodukční medicíny.