Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Příběhy klientů

Radka a Jakub

11/2020

Dobrý den,
ráda bych se podělila o náš příběh, jak jsme se díky Arletě týmu stali před pár týdny šťastnými rodiči naší malé princezny.

Po čtyřech letech intenzivního snažení otěhotnět, kdy jsme své životy změnili spousty věcmi a podstoupili mnoho vyšetření, jsme byli opravdu unaveni, vyčerpaní, smutní. Čtyři roky ježdění do Brna a Prahy na kliniky se třemi neúspěšnými pokusy IVF byly náročné, ale pořád jsme věřili v úspěch, štěstí a ten zázrak, že budeme rodiči a budeme moci zažít to, co spousta našich přátel kolem nás.

O Arletě jsme se dozvěděli od známých, kteří podstoupili podobné procesy a Arleta jim pomohla úspěšně stát se rodiči. V srpnu 2019 jsem vyplnila podrobný dotazník, který na jednu stranu byl „opruz“ vyplnit, ale na stranu druhou jsem měla příjemný pocit, že kliniku zajímá naše „historie“.

Zanedlouho jsme se dostavili na první konzultaci a dostali nějaké další informace. Prošli jsme další vyšetření, kde mi poprvé za tu dlouhou dobu zkoumání problému pan doktor Doležal našel endometriózu.
Nechápala jsem, že za celou dobu nikdo na nic nepřišel. Rozhodla jsem se podstoupit operaci, ale zároveň jsme se rozhodli s manželem pro darovaná vajíčka z důvodu, že během všech předchozích pokusů IVF nám embrya nevydržela i přes všechna tvrzení, že jsme zdraví a nemáme žádný problém. 

Celý postup s panem doktorem byl intenzivní a zároveň rychlý, což jsme uvítali po zkušenosti čekání měsíců a měsíců na další konzultace a opakovaní testů různého charakteru. Oplodnění jsme měli již v prosinci a vyšlo nám to hned na poprvé. Měla jsem obavy, aby vše bylo na začátku a v průběhu těhotenství v pořádku. Vždy jsem si říkala, štípněte mě, jestli to není sen. Byl to krásný pocit, že opravdu jsme se dočkali a měli nádherný čas s rostoucím bříškem, … miminkem.

Každý den děkuji za Arletu, za přístup, za štěstí, které nás potkalo. Za rok, co jsme Arletu navštívili poprvé, jsem začátkem září 2020 přirozeně porodila zdravou holčičku a stala se nejšťastnější maminkou, manžel tím nejšťastnějším otcem ?.

Pokud o Arletě přemýšlíte, prosím, věřte týmu, který ví, jak pomoci a postarají se o Váš šťastný rodičovský začátek. 

Radka, 38 let & Jakub, 42 let

Zpět na seznam