Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Příběhy klientů

Lucie s rodinou

11/2020

Touto cestou bych chtěla moc poděkovat celému týmu Arlety, který svým profesionálním, ale především velmi lidským přístupem pomáhají nám ženám toužícím po dítěti, prožívají s námi těžké chvíle a radují se s každým novým těhotenstvím. 

„Když pánbůh dá“…slova mého muže z doby, kdy jsme se rozhodli, že bychom chtěli společně děťátko. Tenkrát jsem se smála a duchu si říkala, proč by přece nedal? Bylo mi 35 let a smích záhy vystřídaly slzy. Po návštěvě ženské lékařky, která mě obratem poslala do centra asistované reprodukce kvůli nepříznivým výsledkům krevních testů, jsem pochopila, že cesta k miminku bude trnitá. Že bude trvat dlouhé 4 roky jsem v té chvíli netušila. Do Arlety jsem začala docházet po několika neúspěšných inseminacích a jednom IVF cyklu, který ztroskotal na odběru nezralých vajíček v nejmenované klinice. Moje nespokojenost s přístupem personálu vyústila ukončením léčby a objednáním se do Arlety, kterou mi doporučila bývalá kolegyně, jež porodila dvojčata ve svých 39 letech. Tak jsem se dostala do péče MUDr. Doležala, kterému jsem po celou dobu důvěřovala, že ví, co dělá a hlavně že dělá maximum. Vstřícný a pozitivní přístup všech z Arlety působil jako balzám na mou rozbolavělou duši toužící po mateřství. Vše bylo srozumitelně vysvětleno a nastíněny cesty, které měly vést k početí miminka. Byla jsem přesvědčená, že přeci musím po IVF ihned otěhotnět. Nakonec jsem během 3 let podstoupila 4 pokusy. S každou menstruací jsem byla zoufalejší a zoufalejší. Vyhýbala jsem se těhotným kamarádkám, chodila k léčiteli, cvičila hormonální jógu, brala bylinky a nechala si každý měsíc aplikovat jehličky v ordinaci čínské medicíny. Po třetím neúspěšném pokusu mi MUDr. Doležal napsal lázně a já v létě 2019 odjela na měsíc do Františkových Lázní. O blahodárném vlivu na tělesnou schránku není pochyb, ovšem pro mě byl zásadní dopad na psychiku. Setkala jsem se zde s mnoha ženami, které řešily stejný problém jako já a mohly jsme společně sdílet téma neplodnosti. S mnoha jsem stále v kontaktu a vzájemně se podporujeme na dálku. Po návratu z lázní jsem navštívila pana doktora a domluvili jsme se na dalším pokusu. Chtěla jsem jej odložit až na leden a přesně si pamatuji, co mi tenkrát MUDr. Doležal řekl: „Zkusíme to hned. Risk je zisk“. A měl pravdu. Bylo to těsně před Vánoci 2019 a já dostala ten nejkrásnější dárek.

Touto cestou bych chtěla moc poděkovat celému týmu Arlety, který svým profesionálním, ale především velmi lidským přístupem pomáhají nám ženám toužícím po dítěti, prožívají s námi těžké chvíle a radují se s každým novým těhotenstvím.

                                                                                                                                                     Lucie

Zpět na seznam