Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Aktuality

Světový den zdraví

07.04.2021

Je s podivem, že si většinou sami neuvědomujeme dar plnohodnotného zdraví až do okamžiku vzniku nemoci. Prevence je významným faktorem, který naše životy ovlivňuje a je na každém z nás, kdy tuto příležitost včas pochopíme a začneme se chovat racionálně – tedy začneme o své zdraví pečovat, pěstovat zdravý životní styl a také chodit na preventivní prohlídky k lékaři.

V souvislosti s rok trvající pandémií jsme svědky tisíců zbytečných úmrtí lidí, kteří pro společnost mohli ještě mnoho udělat. Opatření, které omezují náš společenský  život, již nejsou prevencí,  ale tzv. profylaxí, která mají zmírnit  rychlost šíření viru směrem k nám, nebo od nás, pokud jsme se již nakazili a jsme infekční.  

Všichni do jednoho věříme, že lidstvo pandémii zvládne, ale současně se my - zdravotníci obáváme, zda zvládneme nárůst onkologických případů, které se objeví po tak dlouhém zanedbání prevence, ale i léčby  chronických pacientů, kteří se z obavy před nákazou dlouhodobě izolují.   

Zkuste se ve středu 7. dubna na chvíli zastavit a zamyslet se, co pozitivního byste každý sám mohl vykonat pro udržení svého zdraví. A třeba to může být i jen maličkost, změna stravy, víc pohybu, samovyšetření nebo naplánování pravidelných návštěv u svého registrujícího praktického, či ženského lékaře. Nespoléhejte na štěstí, i Vás se riziko nemoci týká!

MUDr. Jiří Doležal  

Zpět na výpis

Kontaktujte nás (Telefon +420 494 323 420)

Objednávkový formulář slouží pro kliniku reprodukční medicíny.