Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Aktuality

Používáme šetrné a bezbolestné odběrové soupravy SENSE od firmy VITROLIFE. 

05.03.2019

Pokud máte potíže s otěhotněním, může být pro vás in vitro fertilizace (IVF) to jediné řešení. IVF se používá k řešení řady problémů s plodností a zatíženou genetickou anamnézou. Cyklus IVF zahrnuje několik za sebou jdoucích kroků, které vedou k embryotransferu a potencionálnímu otěhotnění. Žádní krok nesmí být podceněn. Jedním z prvních kroků je bezpečné získání vajíček po řízené hyperstimulaci vaječníků.
 

Odběr vajíček může být emocionálně  stresující zkušeností pro každou ženu, která prochází touto léčbou. Vajíčka jsou obvykle aspirována pod ultrazvukovou kontrolou v krátké nitrožilní narkóze. Nemůžeme nikdy vyloučit rizika spojená s narkózou pro léčenou ženu, ale stejně tak ani vliv anestetik na získávaná vajíčka. Proto jsme se rozhodli u většiny našich léčených žen použít speciální, velmi tenkou jehlu, která  prochází horní vaginální stěnou do nejbližšího  folikulu punktovaného vaječníku. Poté již aspirujeme další folikuly bez nutnosti nového vpichu. Tekutina folikulu, obsahující vajíčka, je nasáta z každého folikulu jemnou vakuovou pumpou a současně je folikul vypláchnut. Tím je docíleno větší pravděpodobnosti,  že vajíčko z folikulu získáme. Vpich je současně veden bezpečně za použití barevného dopplerovského  obrazu nově zakoupeného přístroje, čímž vylučujeme riziko vpichu do tepající artérie. Výsledky nás mile překvapily.


Pojďme si zrekapitulovat výhody odběrové soupravy VITROLIFE SENSE:

Systém SENSE usnadňuje maximální zisk nepoškozených vajíček;

zlepšený komfort a současně bezpečnost spatřujeme v tom, že lze získat vajíčka bez narkózy při počtu do 10 foliklů;

kombinace systému Sense s barevným dopplerovským obrazem snižuje riziko poranění pochvy a následného krvácení ze vpichu;

unikátní design Sense, s tenkým hrotem a větším tělem jehly poskytuje ideální podmínky pro maximální kontrolu, přesnost, aspirační čas a zlepšuje komfort pacienta během a po skončení procedury.
 

Jiří Doležal

Zpět na výpis

Kontaktujte nás (Telefon +420 494 323 420)

Objednávkový formulář slouží pro kliniku reprodukční medicíny.