Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Aktuality

Informace k současné situaci pandemie Covid-19

16.03.2020

Ordinační doba do odvolání: po-pá: 8 - 12 h

 

Vážení, dovolte mi vám sdělit několik aktuálních informací k současnému stavu s nákazovou situací v naší zemi:

 

Situace je jistě pro mnohé z vás znepokojující a pochopitelně se obáváte o zdraví své, svých rodin a bližních a také vašich nenarozených dětí. Zachovejte si hlavně zdravý rozum, udržujte se v dobré zdravotní kondici jak výběrem stravy, přiměřenou fyzickou aktivitou a užíváním přípravků posilujících imunitu. Zbytečně nechoďte naproti riziku nákazy návštěvami rizikových prostředí, stykem s osobami potencionálně nakaženými a hlavně dbejte všech hygienických návyků, které jsou z medií již každému známy.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3040100-osm-beznych-veci-ktere-muze-udelat-kazdy-proti-hrozbe-koronaviru

 

V této mimořádné situaci zavádíme následující opatření:

 

  1. Prosíme pacienty, aby na kliniku vstupovali pouze v rouškách.
  2. Měříme dvakrát denně teplotu všech zaměstnanců, měříme teplotu potencionálně nakažených návštěvníků. Prosíme o pochopení a shovívavost.
  3. Omezujeme návštěvy firemních a servisních pracovníků.
  4. Několikrát denně dezinfikujeme kliky a povrchy virucidními prostředky, kterých se běžně dotýkáte.
  5. Vyměňujeme vzduch ve všech prostorách, nepřetápíme.
  6. Dezinfikujeme si ruce před každým vyšetřením pacienta.
  7. Používáme roušky ve všech prostorách kliniky.
  8. Zvýšenou pozornost věnujeme na doporučení SÚKL dárcům zárodečných buněk ve vztahu k potencionálnímu nosičství coronaviru.

 

Co vám v nastalé situaci doporučujeme ve vztahu k našemu zdravotnickému zařízení:

 

  1. Rušíme návštěvy pacientů s banálními problémy (antikoncepce, výtok, nepravidelnosti cyklu), které lze řešit elektronicky, nebo telefonem. Kontakty na recepci a koordinátory jsou na našich webových stránkách.
  2. Odsuňte roční preventivní prohlídky o několik měsíců, pokud poslední výsledek byl v pořádku.
  3. Informace pro těhotné ženy: Dle stávajících informací se nemusíte obávat rizik pro plod v době nákazy.  Zvýšené opatrnosti je vhodné dbát především v prvních třech měsících gravidity. https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3058896-koronavirus-podle-soucasnych-poznatku-nepredstavuje-pro-tehotne-vetsi-hrozbu
  4. Pokud jde o léčbu metodami asistované reprodukce, bylo nám  doporučeno  stran Evropské společnosti pro lidskou reprodukci a embryologii (ESHRE) a Sekcí asistované reprodukce (SAR)  dokončit zahájené cykly a zvážit kryokonzervaci embryí, nebo vajíček u žen.  Nové cykly zatím z opatrnosti nezahajujeme a odkládáme vlastní stimulaci o 1 – 3 týdny podle dalšího vývoje epidemiologické situace. Vnímejte, prosím, toto opatření, jako důkaz naší péče o bezpečnost a zdraví vás i vašich dosud nenarozených dětí.   Zůstaňte, prosím, s námi v kontaktu.
  5. Zájemcům o specializovanou léčbu navrhujeme alespoň Skypovou komunikaci či videorozhovor vstupního vyšetření přes WhatsApp. Pokud se situace bude vyvíjet nepříznivě, nevylučujeme přechod k dalším opatřením. Bližší informace Vám podají pracovníci Kliniky.

 

BUĎTE, PROSÍM, OHLEDUPLNÍ K NÁM, ZDRAVOTNÍKŮM A JINÝM KLIENTŮM NAŠEHO CENTRA A ODLOŽTE SVOJI NÁVŠTĚVU, POKUD SE NECÍTÍTE ZCELA FIT, BYLI JSTE V KONTAKTU S LIDMI, KTEŘÍ SE VRÁTILI Z RIZIKOVÝCH OBLASTÍ, NEBO MÁTE KTERÝKOLI Z PŘÍZNAKŮ ONEMOCNĚNÍ VIREM COVID-19. V TĚCHTO PŘÍPADECH SE OBRAŤTE TELEFONICKY  NA  SVÉHO REGISTRUJÍCÍHO LÉKAŘE K VYŠETŘENÍ NA KRAJSKÉ HYGIENICKÉ STANICI.

 

Přeji vám v současné situaci racionální úsudek, co nejméně zmatků a hlavně trochu toho pověstného štěstí v boji při případné nákaze.

 

MUDr. Jiří Doležal

Zpět na výpis

Kontaktujte nás (Telefon +420 494 323 420)

Objednávkový formulář slouží pro kliniku reprodukční medicíny.